Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Година пам’яті «Гіркий сповід пшеничного колоска» на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років була проведена для учнів 3 і 4 класів ЗОШ №3 в Таращанській бібліотеці для дітей.

 Матеріал поданий без змін

 

Гіркий сповід пшеничного колоска.

 

(з досвіду роботи Таращанської ЦБС)

Година пам’яті «Гіркий сповід пшеничного колоска» на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років була проведена для учнів 3 і 4 класів ЗОШ №3 в Таращанській бібліотеці для дітей. До уваги присутніх було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Голодомор – невиплакані сльози України». Розповідь бібліотекарів супроводжувалась голосним читанням оповідання Д.Носко «Дідів гостинець», Ю.Бурляя «Бабина корова», аудіо читанням вірша «Остання молитва» та переглядом слайд-презентацій «Від зернини до хлібини» та «Голодомор наш біль та спомин».

Діти уважно слухали спогад Кулик Л.В. про голодомор в їх родині. В ході заходу запалили свічку пам’яті за померлими у ті роки голодного лихоліття. С.М Фещенко нагадала дітям, що кожну 4-ту суботу листопада щороку о 16 годині потрібно запалити свічку та поставити на підвіконні, щоб душі померлих знали, що ми їх згадуємо і пам’ятаємо.

Світлана Оляніцька,

завідуюча Таращанською 

бібліотекою для дітей.