Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Налагодити контакт між читачем та письменником – надзвичайне завдання дитячих бібліотек.

 

Любов до читання – це звичка, яку потрібно 

формувати з дитинства. Зустріч з письменником.

(З досвіду роботи бібліотеки для дітей м. Вишневе Київської області)

Налагодити контакт між читачем та письменником – надзвичайне завдання дитячих бібліотек.  До бібліотеки приходять діти, які не просиджують свій вільний час  біля телевізора, а проводять дозвілля за читанням!  Діти 3-А класу ЗОШ №3 належать до них.  Тому ми запропонували їм годину поетичного настрою. Поетеса і письменниця Наталія Іванюк, безмежно віддана дитинству, повела їх у свою поетичну країну. Пані Наталя, педагог за фахом, поетеса за покликанням. Протягом 37 років працює у школі, друкується в багатьох педагогічних виданнях: «Дошкільне виховання», «Розкажи онуку», «Пізнайко». Здорова дитина – це дитина, що рухається і усміхається  - говорить письменниця. Цікаво і невимушено вона розповіла   про свої перші літературні спроби, історію написання книг, про те, що надихає її на творчість. Важливо, що всі події в книгах відбуваються  не десь за обрієм, а тут, на нашій Київщині – це чути у кожній строчці.  Дотепно  письменниця  відповіла на численні  дитячі запитання. 

В свою чергу діти порадували її веселими театралізованими мініатюрами та піснями, які підготували разом зі своїм класним керівником  Дешко Вірою Петрівною.  Вона не просто теоретик і новатор  - вона практик, яка вже 43 роки присвячує себе навчанню та вихованню дітей. 

На завершення була дружня фотосесія, автографи від автора, та щедрі побажання  творчого натхнення.

І виходить, що не такі вони й  « дорослі»  ці письменники! Вони просто намагаються відверто говорити  з дітьми про те, що дуже-дуже важливо для  кожної дитини…

Такі зустрічі не варто відкладати на потім. Правда? ..

 

Валентина Баєва,

зав. Вишнівською  міською бібліотекою  для дітей 

Києво-Святошинської РЦБС Київської області