Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В бібліотеках Іванківської РЦБС проходять уроки мужності та пам’яті, історико-патріотичні години, влаштовані книжково-ілюстративні виставки.

 

«Україна - країна нескорених»

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. В бібліотеках Іванківської РЦБС проходять уроки мужності та пам’яті, історико-патріотичні години, влаштовані книжково-ілюстративні виставки.

Бібліотекарі  центральної районної бібліотеки Іванківської РЦБС  Наталія Олещенко та Олена Хутько провели Вахту пам’яті «Україна - країна нескорених» для читачів-учнів 8-А, 8-Б та 10 класів районного ліцею (класні керівники: Т. В. Димарчук, С. В. Грищенко та Я. І. Волохович). Вони розповіли про пекельні дні зими 2013-2014 років, коли горіла бруківка на головній вулиці Києва, коли «небо падало» в самому серці столиці. Вшанували пам‘ять тих, хто покинув свою родину, роботу, студентську чи учнівську лаву, аби захистити своє право жити та працювати в європейській країні, тих, хто не зміг змовчати, коли під ранок побили молодь, коли дзвони Михайлівського Золотоверхого прихистили поранених та вцілілих протестувальників. Згадали героїв-земляків, які загинули, захищаючи свою країну в зоні АТО.

В читальному залі ЦРБ влаштована викладка літератури «Україна – країна нескорених» та демонструються документальні кадри про страшні події шестирічної давнини.

В бібліотеці-філіалі №7 с. Оране Іванківської РЦБС спільно з директором місцевої школи Копко О. М. та вчителькою історії Пашук О. М. для старшокласників було проведено годину патріотизму "Героїчна епопея Євромайдану". Присутні прослухали розповідь бібліотекаря Людмили Сингаєвської та вчителів про причини та наслідки Ревоюції Гідності, переглянули документальний фільм «Євромайдан. Хронологія подій», ознайомились з книжковою виставкою «Революція Гідності: ми маємо пам'ятати», хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих Героїв Небесної Сотні.

Для відвідувачів бібліотеки-філіалу  №14 с. Макарівка Іванківської РЦБС цього дня відбулась історико –патріотична година «Українці: історія нескорених». Учасники заходу разом з бібліотекарем Тетяною Зайченко згадали революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи. Вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв земляків, які загинули на Сході України, віддавши своє життя за наше гідне майбутнє.

Присутні переглянули книжкову виставку «Новий час, нові Герої!», що діє в бібліотеці, та  ознайомились з книгами, присвяченими доленосним подіям в Україні початку XXI сторіччя.

Людмила Яковенко

бібліограф Іванківської 

РЦБС Київської області