Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

4 листопада 2019р. у Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих відбулося засідання клубу «Вишнівська осінь».

 

Король українського гумору.

Засідання клубу "Вишнівська осінь" до 130-річчя Остапа

 

(З досвіду роботи Києво-Святошинської ЦРБ для дорослих)

 

14 листопада 2019р. у Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих відбулося засідання клубу «Вишнівська осінь». Тема зустрічі - «Король українського гумору», приурочена до 130-річчя від дня народження Остапа Вишні – борця за незалежність України ХХ століття, письменника-гумориста.

Ніна Івасенко, бібліотекар відділу обслуговування бібліотеки, познайомила присутніх з біографією сатирика. Окремо відмітила що « з особливою прихильністю ставляться до Остапа Вишні у Вишневому: названа вулиця і відкрито пам’ятний камінь на честь письменника. Не раз у місті проводилися гумористичні фестивалі.

Потім члени клубу та читачі бібліотеки переглянули український документальний ігровий фільм «Із житія Остапа Вишні» про тяжкі роки Остапа Вишні у засланні.

Після перегляду фільму учасниця клубу Тетяна Шабанова поділилася враженнями від творчого вечора Анатолія Паламаренка, присвяченого 130-річчю від дня народження Остапа Вишні.

А секретар ради клубу «Вишнівська осінь» поділилася спогадами про фестиваль гумору ім. Остапа Вишні, який проводився у нашому місті, в якому вона брала участь і здобула друге місце, за що була нарогоджена дипломом.