Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Історична година «Партизанський рух та підпілля нашого села».

 

Ви перемогли – ми пам’ятаємо 

(з досвіду роботи бібліотеки-філії с. Нова Буда Бородянської РЦБС Київської області)

 

Наприкінці жовтня  вся наша країна відзначала одну з найбільш значущих дат в своїй історії – 75-річчя визволення від фашистських загарбників

9 листопада 1943року було визволено від нацистів  нашу малу батьківщину село Нова Буда. То ж  саме в цей день, але нинішнього року, зібрались читачі в місцевій бібліотеці на історичну годину «Партизанський рух та підпілля нашого села»Галина Недогибченко, завідуюча бібліотеки, розпочала захід із розповіді про підпільну організацію, яка діяла в роки війни на території села. Її розповідь продовжила Валентина Іванівна Войтківська, донька члена місцевої підпільної організації. Вона поділилася тим, що знала про ті важкі роки із розповідей свого батька Коваленка Івана  Левковича. Згадали своїх рідних, які не шкодували свого життя заради встановлення миру, й інші відвідувачі заходу. Світла пам'ять про воїнів, величний подвиг яких і сьогодні залишається прикладом патріотизму та вірного служіння Батьківщині, залишиться назавжди в наших серцях. 

До уваги читачів в бібліотеці є чудові книги, як художні, так і мемуари, що відображають подвиг нашого народу на захисті нашої Батьківщини у роки Другої світової війни. 

Галина Недогибченко,   

завідуюча бібліотеки-філії с. Нова Буда 

Бородянської РЦБС Київської області