Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

8 листопада, у бібліотеці-філіалі № 2 сел. Клавдієве Бородянської РЦБС, було весело і гамірно, адже на зустріч з дитячим письменником В’ячеславом Купрієнком завітали читачі-учні 3Б класу (класовод: В. Рощупкіна).

 

Літературні варіації разом з В’ячеславом Купрієнком

(з досвіду роботи бібліотеки-філії  № 2 сел. Клавдієве Бородянської РЦБС Київської області)

8 листопада, у бібліотеці-філіалі № 2 сел. Клавдієве Бородянської РЦБС, було весело і гамірно, адже на зустріч з дитячим письменником В’ячеславом Купрієнком завітали читачі-учні 3Б класу (класовод: В. Рощупкіна). Цього дня автор приїхав у Клавдієве, щоб презентувати дітям свою нову книгу «Мишасько і розгардіяш». До зустрічі читачі встигли ознайомитись з книгою, тому прийшли вже підготовленими, а саме: разом з класоводом зробили дві «наукові» роботи, одну під назвою «Мишасько і розгардіяш - цікаві порівняння», це 22 малюнки з порівнянням подій, висвітлених у книзі і другу – «Малюємо твори В’ячеслава Купрієнка» , це теж понад 20 малюнків з підписами назв мишеняткових пригод. Також власноруч виготовили три паперових Мишаська.

Отже, автору нічого іншого не залишалось, як разом з дітьми вдатися до імпровізації історій з книги. Цікава літературна варіація вийшла за мотивами розповіді «Справжнісінька правда», в якій мова йде про бібліотеку.  Акторами  театралізації були: Наталія Манюкова,  бібліотекар дитячого відділу, читач Максим Гриценко і автор - В'ячеслав Купрієнко.  А так як письменник ще є і бардом, то в бібліотеці звучали дитячі пісні у його виконанні, що сприяло піднесеному настрою всіх присутніх. Навзаєм для автора діти виконали пісеньку про мишенятка Пиптика, чим надзвичайно розчулили його. А ще  юні читачі підготували кросворд за мотивами презентованої книги та читач Максим Гриценко написав твір про Мишаська і навіть склав чудовий вірш!  

На згадку про зустріч завідуюча бібліотекою Любов Щебетько подарувала письменнику новорічну кульку із зображенням Мишастика, спеціально виготовлену на місцевій фабриці ялинкових прикрас. Наостанок відбулась автограф-сесія.

Гостями заходу були: селищний голова - Михайло Скиба, секретар селищної ради – Юрій Власенко, батьки читачів.

    Валентина Вашуленко,   

директор Бородянської РЦБС Київської області

Любов Щебетько

завідуюча бібліотеки-філії № 2 сел. Клавдієве