Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У бібліотеці-філії с. Мирча Бородянської РЦБС протягом тижня, від Дня захисників України і Дня козацтва проходили цікаві, містовні заходи.

 

Свято сильних і мужніх 

(З досвіду роботи бібліотеки-філії с. Мирча Бородянської РЦБС Київської області)

 

З метою сприяння національно-патріотичному вихованню місцевої громади, формуванню шанобливого ставлення до Батьківщини та гордості за її захисників, у бібліотеці-філії с. Мирча Бородянської РЦБС  протягом  тижня, від Дня захисників України і Дня козацтва проходили цікаві, містовні заходи. 

16 жовтня на конкурсну гру "Кращий знавець козацьких традицій" в бібліотеку завітали читачі-учні 3 класу місцевої школи разом зі своєю вчителькою Т.В. Великою. Під час заходу діти роглибили свої знання про козацтво, що спонукало їх наслідувати кращі риси характеру козаків: товариськість, безкорисливість, доброзичливість, героїзм, сміливість та стійкість. Долучилась до участі в заході в.о. старости села Т.К. Машина, яка закликала дітей любити свій рідний край, свою країну Україну, бути гідними нащадками козаків.

«Уклоняємось доземно героям», таку назву мала зустріч читачів з Олександром Гілєвичем у цій бібліотеці в неділю, 20 жовтня. Олександр Гілєвич - розвідник 51-шої окремої механізованої бригади ЗСУ, учасник антитерористичної операції на Сході нашої країни. Він поділився своїми спогадами, чим викликав почуття співпереживання і гордості. Від його розповіді у дорослих були сльози на очах, а у дітей з'явилося багато запитань, якими вони "закидали" Олександра. Він відповів на всі питання, передавши присутнім частинку своєї мужності та енергії. Щирі слова подяки воїну за вірність, служіння Україні та її захист висловила завідуюча бібліотеки Людмила Верещинська.

Валентина Вашуленко,

директор Бородянської

РЦБС Київської області