Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зорепадом летять роки

 Зорепадом летять роки

Зустріч з поетом Віталієм Іващенком

(З досвіду роботи Києво-Святошинської ЦРБ для дорослих Київської області)

 

До Міжнародного дня людей похилого віку в нашій бібліотеці відбулася тепла, цікава зустріч з українським поетом, театральним діячем, науковцем, винахідником, Заслуженим працівником культури України Віталієм Іващенком.

Кандидат технічних наук, доцент кафедри механіки Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського видав 18 поетичних збірок.

З 1960 року В. Іващенко працює в КПІ. За його ініціативи і керівника в навчальному закладі багато років діяв студентський театр "ЕТА", якому єдиному в Україні з студентських театрів було надано статус державного театру-студії. А за роботу в театрі В. Іващенку було присвоєно звання «Заслужений працівник культури». 

 Віталій Іващенко має  власний поетичний сайт, де представлені усі книжки (які можна скачати безкоштовно), поетичні радіопередачі і відео презентацій книжок і поетичних телепередач.

Невимушено, в оптимістичній манері поет читав вірші, знайомив з творами різних періодів і різної тематики.

Віталій Вадимович за допомогою віршів, гуморесок провів урок людяності, доброзичливості, моральності, подарував чудовий настрій та наповнив серця слухачів радістю та любов’ю до життя. Невимушено, в оптимістичній манері поет читав вірші, знайомив з творами різних періодів і різної тематики.

Присутні на зустрічі учасники клубу "Вишнівська осінь", користувачі бібліотеки були вражені глибиною поезії, яка прозвучала у виконанні автора.  

 Після основної частини Віталій Вадимович ще довго спілкувався з присутніми. Під враженням від отриманих емоцій, всі хто був на зустрічі, ще довго не хотіли залишати бібліотеку. Бажаючі отримали книгу Віталія Іващенка з автографом поета. А в подарунок від бібліотеки Віталій Вадимович отримав збірник «Сяйво рідного краю», який об'єднав під одною обкладинкою творчість митців Києво-Святошинського району.

Щира вдячність Віталію Вадимовичу за чудовий вечір поезії та за власні збірки творів, які він подарував нашій бібліотеці.