Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека - острів фантазії і творчості

 Бібліотека  - острів фантазії і творчості

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

Бібліотека – знання дім,

Панує затишок у нім,

Тут мудрість ходить величаво,

Добра струмує джерело,

І друзів знайдеш тут багато…

Так є, так буде й так було.

На передодні Всеукраїнського дня бібліотек, 27 вересня, до Таращанської бібліотеки для дітей завітали, одні з кращих наших читачів, учні 4-А та 4-В класів ЗОШ №2 з класоводами О. В. Павленко та Л. Г. Коваль. А чекала їх зустріч з найкращим другом всіх дітей – книгою та веселі розваги. На початку заходу відбувся флешмоб «Я люблю Бібліотеку».

Скарбничка досвіду бібліотекарів на сьогодні має безліч нових та цікавих форм роботи. Цього разу діти стали учасниками бібліокешингу. Суть гри полягала у пошуку висловів про книгу та бібліотеку. На шляху до заповітного «скарбу», команди «жовтих», «червоних», «зелених» пройшли 5 зупинок. Вони побували у «Школі мудрої сови», на галявині «Пригод і фантастики», відвідали «Дім книжковий, загадковий», згадали казки на «Казковому калейдоскопі» та повеселились на «Усмішці Леді Осені». Бібліотечні працівники бібліотеки для дітей та бібліотеки для дорослих, які зустрічали на кожній зупинці учасників, підготували для них цікаві вікторини, загадки, рухливі ігри, кросворди. А допомогали їм книги, які розмістилися на книжкових виставках, викладках, інталяціях «Прийшла ти знову тиха осінь», «Країна пригод та фантастики», «Світ казковий загадковий» та інших. Виконуючи завдання учасники отримували частини висловів, які були заховані в книгах, книжкових будиночках, «квітці бажань» та ще в різних непередбачуваних місцях. Але наші книголюбчики були дуже активні, гарно відповідали на запитання, веселились і знайшли всі частини та склали такі вислови: 

«Книги мають особливу чарівність; книги викликають у нас насолоду: вони розмовляють з нами, дають нам добру пораду, вони стають живими друзями для нас»

«Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги»,

Бібліотека – море книг,

Бібліотека – храм науки...

Переступайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в руки!

Всі присутні погодились з цими мудрими словами і взяли книги прочитати вдома. 

Світлана Оляніцька

Завідуюча Таращанською  бібліотекою для дітей

Київської області