Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мрія та місія бібліотекаря

 

Матеріал поданий без змін

Пустіть в сім’ю розумну книгу

 

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС)

 

Мрія та місія бібліотекаря – щоб якомога більше дітей любили читати і читали хороші, добрі, правильні та корисні книжки. Читання – це найкраще дозвілля в будь-якому віці. Сучасні діти захоплюються історіями про супер-героїв. Ці персонажі, безумовно, дуже цікаві, але вони всі несправжні і їх супер-здібності вигадані.

Противагу їм складають реальні люди, які зробили щось надзвичайне і змінили цей світ на краще. Саме їм присвячено серію книг «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». Це історії про звичайних хлопчиків і дівчаток, їх дорослішання та навчання, про перепони на шляху до успіху та щастя від досягнення мрії. Наша дитяча книгозбірня пропонує вам ознайомитись з надзвичайно цікавими біографіями Стіва Джобса, Альберта Ейнштейна, Ніколи Тесли, Марії Кюрі, Леонардо да Вінчі, Коко Шанель, Маргарет Тетчер, Блеза Паскаля, Вільяма Шекспіра, Чарлі Чапліна. Можливо саме ці книги допоможуть дітям отримати відповіді на питання про те, як досягти успіху, чому вчитися, який життєвий шлях обрати для себе.

А нещодавно у видавництві «Агенція «ІРІО» започаткували серію книг «Видатні українці. Люди, які творили історію». Україну на весь світ прославили багато наших співвітчизників, серед яких Ігор Сікорський, Леонід Каденюк, Роксолана (про них вже видано книги). Читаймо, щоб бути сильними в досягненні життєвих успіхів.

Інтригують читачів особливості цих видань: сучасний стиль, змістовні ілюстрації, реальні унікальні історії, цікаві факти з життя героїв, наявність запитань для обговорення, мотивація дитини на власні досягнення.

Кулик Л., 

бібліотекар Таращанської 

бібліотеки для дітей