Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Це моя Україна, це моя Батьківщина»

 «Це моя Україна, це моя Батьківщина»

(З досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Українці пишаються тим, що будують незалежну державу і духовно «повертаються» у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Україну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє, у святість цієї прекрасної землі дає кожному українцеві, незалежно від того, молодий він чи сивий, чи живе він в Україні, чи в інших краях, право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна!

Урочиста тематична година «Це моя Україна, це моя Батьківщина» пройшла в бібліотеці-філіалі №8 с. Шпилі Іванківської РЦБС та сільському будинку культури, присвячена Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності України.

Бібліотекар, Наталія Кононенко розповіла читачам – дітям про наш прапор – символ честі, слави та звитяги. Директор СБК Валентина Репік - про історію Незалежності України. Діти читали вірші та малювали малюнки про Україну.

У бібліотеці розгорнуто виставку дитячих малюнків: «Омріяна Україна очима дітей» та влаштовано книжкову виставку : «Україна – рідна ненька».

В бібліотеці-філіалі №11 с. Запрудка  провели інформаційну годину: «Жовто-блакитний пролісок Незалежності». Бібліотекар, Олена Приходько, розповіла про історію появи українського національного прапора, його використання в Україні в різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.  Під Гімн України було піднято державний прапор України.

Учасники заходу розпочали вишивати картину-символіку з бісера, яка скоро красуватиметься в музейній кімнаті бібліотеки.

Дiтки-читачi Горностайпiльськоï сiльськоï бібліотеки, разом з бібліотекарем Тетяною Ковальчук, виготовили привiтальний плакат до Дня Незалежнлстi Украïни, який тепер прикрашає стіни бібліотеки. Відвідувачі також переглянули літературу на книжковій виставці, читали вірші про Україну та співали патріотичні українські пісні.

Людмила Яковенко,

бібліограф Іванківської РЦБС 

Київської області