Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Живи, Україно, для слави й краси!»

 «Живи, Україно, для слави й краси!»

(З досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення Незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

23 серпня ми вшановуємо один з трьох символів суверенітету нашої держави – Державний Прапор України. Синій та жовтий кольори уособлюють нашу незалежність, і є історичною пам’яттю та гордістю народу.

В рамках святкування Дня Прапору та Дня Незалежності України та з метою національно-патріотичного виховання молоді в бібліотеках Іванківської РЦБС розгорнуто книжкові виставки, викладки літератури та проводяться інші масові заходи.

Працівники Центральної районної бібліотеки підготували виставки літератури «Моя Україна – єдина і вільна!» та «У нашому прапорі – вся душа народу!». На виставках представлені  найкращі та найцікавіші видання про Україну, народ, звичаї та етнокультуру, підбірка творів української літератури, обкладинки яких виконані у кольорах неба і стиглої пшениці.У районній бібліотеці для дітей організована викладка літератури «24 серпня – День Незалежності України» для читачів-учнів 5-9 класів. Біля виставки були проведені огляди літератури на цю тему та індивідуальні бесіди про те, що творіння історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього – обов`язок кожного з нас, усього народу.

В бібліотеці-філіалі №26 с. Піски до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора презентується викладка книжкових та інформаційних видань «Від декларації до незалежності». Також, бібліотекарем Мойсеєнко Вікторією, для читачів була проведена година державності «Блакить і золото у прапорі злились», під час якої користувачі дізналися про історію створення українського прапора.

В Макарівській бібліотеці-філіалі № 14 зібралися читачі, друзі бібліотеки, дорослі і діти, на презентацію книжкової викладки до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України «Живу тобою, Україно». Поринули в історію тих знаменних для країни подій, історію становлення та утвердження синьо-жовтого українського прапора, ділились спогадами та враженнями, ознайомилися з новими книжками про Україну.

Яковенко Людмила,

бібліограф Іванківської РЦРБ

Київської області