Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Децентралізаційний пікнік «Жива бібліотека»

 Децентралізаційний пікнік 

«Жива бібліотека»

(З досвіду роботи Бородянської РЦБС Київської області)

 

Немішаївська міська бібліотека Бородянської РЦБС Київської області спільно з ГО «Всеукраїнська ініціатива» з квітня по серпень 2019 року реалізовували  проєкт «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) в рамках програми міні-грантів «Моя громада – мій добробут» за фінансування IREX (Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів).  Було проведено  п’ять заходів з інформування та залучення громадськості до реформи з децентралізації.

14 серпня на відкритому просторі в Немішаєвому відбувся заключний захід, а саме - децентралізаційний пікнік «Жива бібліотека»

«Живими книжками» були: Володимир Удовиченко - регіональний консультант АМУ (Асоціації міст України) з юридичних питань, та Сергій Замідра - голова селища Немішаєве. Надзвичайно цікавою та інформативною була  лекція В. Удовиченка про просування реформи децентралізації в країні і Київській області, зокрема. "Ніхто не розкаже краще про децентралізацію за Удовиченка Володимира Петровича" – резюмувала на зустрічі Анна Чередніченко, мешканка селища. 

На якому етапі нині створення Микулицької ОТГ,- проінформував присутніх Сергій Замідра, селищний голова Немішаєвого. Обговорили також майбутнє об'єднання громад в Микулицьку ОТГ та ті проблеми, які наразі блокують цей процес. 

Спілкування в «Живій бібліотеці» було активним і дискусійним, панувала легка і невимушена атмосфера, чому сприяла модератор зустрічі Олена Хоффманн, член ГО «Всеукраїнська ініціатива».

Згодом дискусія перемістилась "до вогнища" і тривала до останнього учасника, довше запланованого часу. Так, як захід проходив у день свята Маковія, учасники пікніка частувались традиційними для цього дня «шуликами», котрі презентував селищний голова .

А всі, хто матиме бажання дізнатися більше про реформу децентралізації, зможуть це зробити, ознайомившись з матеріалами інформаційних куточків в Немішаївській, Клавдіївській та Микулицькій бібліотеках  Бородянської централізованої бібліотечної системи.

Валентина Вашуленко

директор Бородянської РЦБС 

Київської області