Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Гріє душу село, моє рідне село»

Матеріал поданий без змін 

 

564 РОКИ ВІД ПЕРШОЇ ІСТОРИЧНОЇ ЗГАДКИ ПРО СЕЛО ВІДСВЯТКУВАЛИ У ЄРКОВЦЯХ

(З досвіду роботи Єрковецької сільської бібліотеки Дівичківської ОТГ Київської області)

 

«Пахне рідне село: 

І цвітінням лугів, і роздоллям небес, і 

піснями гаїв, і полями, де сонячне 

світиться чоло – пахне цвітом село…»

 

Як швидко летить час! І в тому безупинному плині міняється все довкола, змінюються і люди, і оновлюється світ, закарбовуючи в календарі життя пам’ятні дати.

564 роки від першої історичної згадки про село Єрковці Переяслав-Хмельницького району Київської області святкували цього річ на території місцевого будинку культури, адже день села – це свято в тих хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися у цьому мальовничому селі з неповторним українським колоритом і традиціями.

Славна історія нашого села є частиною історії нашої держави. А історію творять люди. То ж на святі села згадали, хто народився цього річ і хто став на весільний рушник, хто прожив в любові і злагоді 50 і 25 років, діток, які йтимуть до першого класу місцевої школи і хто закінчив її цього року з відзнакою.

З привітальними словами до жителів та гостей села звернулися голова Дівичківської сільської ради Девко Т.П. та староста села Єрковці Юрченко М.В.

Сільський голова відмітив, що Єрковцям поталанило, адже вони мають свого краєзнавця, дослідника історії, уродженця села Гича М.М. який є ініціатором написання книг про рідне село.

Святкове оформлення території біля будинку культури, тематична книжкова виставка «Гріє душу село, моє рідне село», традиційна, але через свою автентичність щоразу цікава і неповторна виставка старовинних предметів вжитку єрковчан, виставки робіт сільських умільців, фотостенд «Бібліотечне життя», викладка дитячих розмальовок, яка під час свята поповнювалася новими «шедеврами» і ряденце з м’якими іграшками, розстелене прямо на землі, розіграш лотереї, частування варениками та смачною кашею, виступ народного аматорського колективу «Калинонька» - все це створило урочисту і по-домашньому затишну атмосферу свята.

Ольга Шульга,

завідуюча Єрковецькою сільською бібліотекою

Дівичківської ОТГ Київської області