Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«ЄС на книжковій полиці»

Матеріал поданий без змін 

 

Європа очима дітей

(З досвіду роботи Яготинської центральної дитячої бібліотеки Київської області)

 

В рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні» Яготинська центральна дитяча бібліотека отримала матеріали для облаштування  інформаційного  куточку європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці». Література даної тематики містить цікаву, пізнавальну інформацію про Європейський Союз, про розвиток відносин з Україною, про його історію, європейські цінності, про освітні програми та гранти. Адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти повноправним членом до Європейського Союзу.

Пункти європейської інформації, що функціонують у бібліотеках, інформують своїх користувачів про переваги європейського співіснування.

На даній інформаційній інсталяції, особливу увагу дітей приваблюють книги, у яких міститься матеріал про ЄС у формі запитань та  відповідей, ігри-подорожі. Також діти захоплюються кольоровою картою Європейського Союзу.

Методичні посібники та література інформаційного характеру стане неабияким доповненням для роботи з користувачами дитячої бібліотеки.

 

 

Ковбота Л. О. ,

завідувачка Яготинською дитячою 

бібліотекою Київської області