Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Мій рід – моя родина»

Матеріал поданий без змін 

 

«Хай квітне славна Україна, рід, родовід, сім’я, родина»

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС)

 

Сім’я, родина, рід –

Які слова святі.

Вони потрібні кожному в житті.

Якщо зміцніє хоч одна родина 

Міцніша стане наша Україна!

 

Український День родини — відносно молоде свято і відзначається з 2012 року 8 липня. Родина для українців – це та основа, на якій будується добробут та спокій у нашій державі. Сім’я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Українська нація – працелюбна і талановита. Ці високі якості закладаються саме в родині. В родині дитина отримує перші уроки любові до батька-матері, до своєї Батьківщини, набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги.

Напередодні цього свята в бібліотеку-філіал №1 с. Запрудка завітали гості: татусь зі своїми синочками та учасник бойових дій Осадчий Ігор Володимирович, який закінчив добровільний контракт в лютому 2019 р. та продовжив його знову ще на один рік. В веселій і дружній атмосфері переглядали книжки та найменшим прочитали цікаві історії: «Про ввічливі слова» та « Буду слухняним». Ігор розповів дітям, що потрібно берегти і шанувати свою родину, адже сімейне тепло і родинний затишок додають сили і наснаги в житті та сфотографувався з дітьми.

У Варівській та Дитятківській бібліотеках-філіалах відбулись родинні свята «Мій рід – моя родина» та «Читає родина – читає країна». Присутні слухали розповіді бібліотекарів Наталії Шевель та Проценко Марини про родинні традиції та звичаї українського народу, говорили про сімейні цінності, читали вірші, малювали малюнки,скадали своє родинне дерево та запускали повітряного змія.

Учасники заходів в бібліотеках переглянули викладки літератури «З родини йде життя людини»

Яковенко Людмила,

бібліограф ЦРБ