Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

устріч з дитячим письменником, поетом-піснярем Павлом Браницьким.

Матеріал поданий без змін

 

Павло Браницький – гість клавдіївських читачів

 

(З досвіду роботи бібліотеки - філії № 2 сел. Клавдієве Бородянської РЦБС Київської області)

 

26 червня у бібліотеці-філії № 2 сел. Клавдієве Бородянської РЦБС відбулась зустріч з дитячим письменником, поетом-піснярем Павлом Браницьким.  Завідуюча бібліотеки Любов Щебетько представила присутнім на заході знаного автора історичних поем і бувальщин, який завітав у Клавдієве на запрошення місцевої театральної студії «Вітамін» (керівник Тетяна Данильченко). 

Розпочав П. Браницький свою творчу зустріч із розповіді про свою книгу «Козацькі бувальщини. Історичні поеми для дітей», присвячену мужнім козакам-лицарям Запорізької Січі. Це видання започатковує серію історичних поем, у яких автор акцентує увагу читача на найяскравіших епізодах української козацької минувшини. У посольстві Данії в Україні побачили мою книгу «Козацькі бувальщини», - поділився з глядачами пан Павло, - Вона їм дуже сподобалася і вони запропонували мені завершувати казки Г. К. Андерсена. Віршування було настільки легким, що я за 2-3 місяці завершував шість його казок. Це, зокрема: «Перо і Чорнильниця», «Льон», «Пролісок», «Дівчинка, яка наступила на хліб», «Дівчинка із сірниками»… Тож гість й запропонував присутнім взяти участь у форум-театрі, учасниками якого стали не лише студійці, а й інші читачі-діти, що завітали цього дня до бібліотеки. Першою імпровізацією була казка «Перо і чорнильниця», головні герої якої: поет, чорнильниця, папір, перо, скрипалька. Мораль казки полягає в тому, що задля спільної мети варто об'єднати зусилля. На думку Павла Браницького, слушно для українства на даний час.  Наступною була імпровізована постановка казки «Льон», у якій не лише діти, а й дорослі спробували свої акторські здібності. Головні герої: льон, нитки, верстат, сорочка, ганчірка, папір, піч, попіл, тин. Всім стала зрозумілою мораль казки,   що все у житті циклічно. Дійство заповнило зал Клавдіївської міської бібліотеки щирими позитивними емоціями як акторів, так і глядачів.

На завершення заходу поет провів автограф-сесію. А на згадку про зустріч з талановитим поетом-піснярем і щирим патріотом Павлом Браницьким бібліотека отримала книгу «Козацькі бувальщини». (подарунок від читача Л. Маринича). Тож всіх юних читачів, котрі завітають до бібліотеки, чекають неймовірні пригоди на сторінках книги П. Браницького «Козацькі бувальщини. Історичні поеми для дітей»

 

Любов Щебетько

завідуюча бібліотеки-філії № 2 сел. Клавдієве 

Бородянської РЦБС Київської області