Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Я маю право жити на Землі

 Матеріал поданий без змін

 

Конституцію вивчаємо, пам'ятаємо, поважаємо.

(З досвіду роботи Обухівської РЦБС Київської області)

 

Я маю право жити на Землі,

Творити, дихати, учитись.

Примножувати багатства всі її,

Своєю Україною гордитись…

 

28 червня 2019 року вся наша країна святкувала 23 річницю з прийняття в 1996 році Основного  Закону України – Конституції.  День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України.  Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

Напередодні свята  працівниками Обухівської районної бібліотеки  для дітей Малишевою О.І. та Нечай М.М. проведено низку заходів, а саме:

- «Малечі про серйозні речі» - коментовані читання книги Сокол А.В., Конечной О.М. «Моя країна – Україна», де в доступній формі, бібліотекар знайомить дітей з історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу.

- «Аз і Буки правової науки» - правознавче асорті  для учнів 5-9 кл., де поряд з бесідой-ознайомленням користувачів з правовими нормами громадян, що гарантуються Конституцією України та встановлюються і охороняються державою, дітям було запропоновано передивитися віртуальний журнал «Як писалась Конституція: історія творення головного правового документу держави»  і взяти участь в  інтелектуальному  конкурсі  «Люби і знай свій рідний край», переможцем якого стала  читачка  Чорна Діана (9 кл.) 

Мета цих заходів – узагальнити й систематизувати знання учнів про Україну, державні символи України, Конституцію України; виховувати  почуття патріотизму, усвідомлення себе як невід'ємної частини українського народу, прищеплювати любов до Батьківщини ,  до українських національних цінностей, до рідного народу.