Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Правова п’ятихвилинка «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»

 

День Конституції  України

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

28 червня наша країна відзначає День Конституції. 23 роки тому в Україні було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення Незалежності України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон.

Іванківська РЦБС, в переддень Дня Конституції, 26 та 27 червня провела низку заходів, присвячених цій знаменній даті.

Працівники відділу обслуговування  центральної районної бібліотеки, Світлана Годун та Наталія Олещенко, провели  індивідуальні бесіди з читачами біля книжкової виставки «Права людини починаються з прав дитини». Говорили про Конституцію України, як основний закон держави, за яким повинен жити кожен українець, переглянули  правознавчу та довідкову літературу, Конвенцію про права дитини.

В районній бібліотеці для дітей під час правової п’ятихвилинки «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»  читачі-учні 7 – го класу дізнались про свої права, закріплені Конституцією України та Конвенцією про права дитини.

Користувачі Пісківської та Р. Тальської  сільських бібліотек біля книжкової виставки «28 червня – День Конституції України» ознайомились з історією створення Конституції України та основними її засадами: правами і свободами формування правової культури та отримання знань. Присутні переглянули Конституцію України та періодичні видання.

 

Яковенко Людмила

бібліограф Іванківської 

РЦБС Київської області