Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Інтерактивна зустріч «Влада і громада»

 

«Децентралізація. Зустріч з владою»

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

9 червня 2019 року у бібліотеці-філії № 20 с. Микуличі відбувся черговий захід з інформування громадськості з реформи децентралізації в рамках проекту «ПУЛЬС», а саме - інтерактивна зустріч «Влада і громада».

На попередніх заходах проекту йшла мова про реформу місцевого самоврядування загалом у країні. Безперечно, на місцях є своя специфіка, про що цього разу члени громади мали бажання дізнатися від представників влади  – голови Микулицької сільської ради Петра Перевозника, голови Немішаївської селищної ради Сергія Замідри та головного лікаря Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги Миколи Бовсуновського, котрі були запрошені на захід. 

Петро Перевозник і Сергій Замідра повідомили присутніх, що створення Микулицької ОТГ йде до свого завершення. У своїх виступах вони конкретно ознайомили з функціонуванням майбутньої ОТГ, зауваживши, що в питаннях стратегії все починається не з чистого аркуша, адже в Немішаєвому вже прийнята стратегія місцевого економічного розвитку, що отримала вищу оцінку експертів Світового банку, і яка стане частиною стратегії Микулицької ОТГ. Але для того, щоб план розвитку Микулицької ОТГ був дієвим та реалістичним, буде проведено аудит ресурсів громади. Вони розповіли, що для членів громади у  Микуличах діятиме Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), де можна буде швидко оформити більшість необхідних документів та довідок. Особлива увага  при спілкуванні приділялась питанням безпеки, благоустрою,  створенню внутрішнього маршруту для жителів ОТГ. Очільники сіл поділилися планом рівномірного забезпечення культурного розвитку населених пунктів майбутньої ОТГ, а новий освітній центр у Микуличах, який наразі добудовується, має стати потужним центром для роботи з молоддю, для розвитку культурного та спортивного напрямів. 

Інформативним та цікавим було обговорення на зустрічі блоку медицини.

Завдяки налагодженій співпраці між головним лікарем, районною владою та головами сільських та селищних рад, у наших громадах вдається впроваджувати медичну реформу за планом, наміченим урядом. Про що детально розповів присутній на заході Микола Бовсуновський, керівник Бородянського ЦПМСД.  Зацікавила учасників заходу інформація про централізовану систему телемедицини, в перспективності якої переконаний  Микола Іванович. 

Як резюме варто зазначити, що наразі проведена колосальна робота з налагодження співпраці, зі створення стратегії та бачення розвитку  майбутньої Микулицької ОТГ. Робота триває, і перешкоди долають ті, хто йде!

Тим, хто зацікавився, є можливість переглянути запис зустрічі за посиланням у Фейсбук: 

https://www.facebook.com/events/401575890684194/permalink/405103383664778/

Валентина Вашуленко

директор Бородянської РЦБС

Київської області, 

Олена Хофман,

член ГО «Всеукраїнські ініціативи»