Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Батько – це друге крило любові до дитини

 

Татова любов – як літній день

( З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

Татова любов — як літній день,

Пахне потом, хлібом,споришами…

Не знайти такої вам ніде, -

Ну — хіба що на долонях мами

Сергій Рачинець

Багато свят ми присвячуємо мамам, але батько – це друге крило любові до дитини. І його роль у вихованні донечок і синочків дуже важлива. Споконвіку в сім’ї батько вважався господарем. Він піклується про родину, годує та захищає її. Він навчає нас жити по закону любові і правди, не дає нам спіткнутися на життєвих дорогах, будить совість, береже від ганьби. Роль батька в сім’ї неоціненна, тому діти шанують своїх батьків. Його слово, його приклад мають бути святим обов’язком в кожній родині.

В цьому році День батька вперше відзначається на державному рівні в третю неділю червня. Тож з цієї нагоди, напередодні свята, 12 червня до Баришівської бібліотеки  для дітей Київської області завітали читачі, які відвідують пришкільний табір «Веселкова країна» Баришівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.Зерова, разом з вчителями О.О.Василенко та Л.М.Карпенко на респект-зустріч «Тато – захисник своєї сім’ї та своєї країни»

На зустріч запросили настоятеля церкви Архистратига Михаїла в с. Лукаші Павла Олександровича Лисенка, татуся двох чудових синів, порядного сім’янина, багатогранну особистість, адже він є краєзнавцем, добре  знає історію України та нашого краю, чудово малює .

Цікаво було слухати про дитячі роки та раннє батьківство Павла Олександровича.   Він акцентував увагу на тому, що секрет міцної родини залежить від взаємної поваги і любові о один до одного. Потрібно приділяти велику увагу дітям, прищеплювати їм любов до праці та разом з сім’єю проводити дозвілля. Радив дітям , навіть якщо вони багато часу приділяють гаджетам, то не просто гратися і «вбивати» свій час, а доцільно його використовувати:  читати, створювати свої програми, нові ігри,  створювати власні листівки… 

Модератор зустрічі О.Биба, завідувач  бібліотекою, побажала  Павлу Олександровичу міцного здоров’я, любові і поваги від дітей, Божої благодаті, та, щоб  всі задуми збувалися.  А дітям нагадала, щоб вони не забули привітати своїх татусів з їхнім святом, яке в цьому році відзначають 16 червня . 

Ю. Гранько

провідний бібліотекар 

Баришівської бібліотеки для дітей

Київської області