Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Велике диво – книга»

 

Книга – скарбниця людської мудрості

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

Серед великої кількості чудес, які створили люди, є ще одне, не менш дивовижне чудо – це книга. Всі ми так звикли, що вона завжди поруч з нами, і, навіть, не замислюємося, як і коли вона виникла, і як сьогодні приходить до кожного маленького та дорослого читача. 

Саме цю цікаву тему 7 червня в Таращанській бібліотеці для дітей, розкрили на бібліотечній годині вихованцям пришкільного табору гімназії «Ерудит», які закінчили 3 клас. Розповідь бібліотекаря Фещенко Світлани Миколаївни, про історію створення книги супроводжувала слайд-презентація «Велике диво – книга». Дуже сподобались дітям слайди, з найменшими, найбільшими та подарунковими виданнями, які оформлені різьбленням по дереву, вишивкою та мають різні форми. Зі шляхом книги до читача сьогодні, діти познайомились, переглянувши фільм «Як книга приходить до людей». Світлана Миколаївна нагадала дітям правила користування книгою та прочитала оповідання Остапа Вишні «Любіть книгу». Багатьом припали до вподоби книги з викладки «Яке воно класне читання позакласне» і вони взяли прочитати на канікулах.

Не обійшлося, звичайно, й без розваг. Діти дружно відповідали на запитання вікторини «Все про бібліотеку і книгу» та пограли в рухливі ігри.

 

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою

для дітей Київської області