Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Неперевершене свято Дитинства

 

У центрі Всесвіту - діти

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

До Міжнародного дня захисту дітей неперевершене свято Дитинства відбулось на території Немішаївської ЗОШ І-ІІ ст. №1. Місцева бібліотека теж долучилась до святкування, працівник якої, Валентина Іванюк, пропонувала присутнім цікаві книги і журнали на локації "Бібліотека". Не залишила байдужими дітлахів запальна "Гавайська вечірка", аксесуари для якої були виготовлені ними разом з Іриною Коваль, завідуючою книгозбірні, та майстер-класі в бібліотеці. А в День захисту дітей пані Ірина пропонувала учасникам свята посмакувати прохолодними напоями в "Дитячому кафе"

"Віддаймо цей світ дітям!", - під такою назвою організувала свято Бородянська районна дитяча бібліотека, на яке завітали читачі-учні 3-Г класу Бородянської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 /класний керівник: Білик А.А./. Присутні дізнались про права і обов’язки найменших членів суспільства та про історію Дня захисту дітей. Провідний бібліотекар Ковкрак А.В. підготувала для них цікаві вікторини, загадки, ігри, а ще діти із задоволенням переглянули нові яскраві книги. 

В Пилиповицькій сільській бібліотеці відбулись святкові заходи під гаслом «Хай завжди бринить дитячий сміх», на котре завітали вихованці, що вже стали випускниками, дошкільного навчального закладу «Пилипко». Разом з вихователем Дмитренко А.О. і помічником вихователя Івахненко А.П. малюки вперше переступили поріг сільської книгозбірні. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг та журналів, про які їм розповіла завідуюча Наталія Корчак. Також вона провела казкову гру-вікторину. Майбутні читачі із захопленням відгадували загадки, знайомилися з цікавими книгами та дитячими журналами, розфарбовували розмальовки та гралися іграшками. Пізнавально й весело діти провели час в бібліотеці, що викликало у них бажання стати активними читачами. Наостанок Наталія Анатоліївна привітала своїх маленьких гостей з Днем захисту дітей і запропонувала їм створити малюнки на асфальті, до чого вони залюбки долучилися.

Свято «Ми – щасливі діти» пройшло в Новозаліській сільській бібліотеці. Цього дня дітлахи брали участь у конкурсах, розвагах, які провела з ними завідуюча бібліотеки Тетяна Гапоненко. Цікаво пройшла екологічно-краєзнавча гра «Чарівне моє довкілля». Діти емоційно  ділились враженнями про побачене і роздумами про природу рідного краю. Повернувшись до бібліотеки, юні читачі познайомились з новими книгами, розміщеними на  книжковій виставці «Хіт-парад сучасних книг». І наостанок - традиційний конкурс малюнків на асфальті. Діти з радісними посмішками та натхненням втілювали на асфальті у життя свої найкращі надії та сподівання. 

Галина Некрутенко

провідний методист Бородянської 

РЦБС Київської області