Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародне свято – День захисту дітей

 Дітям – радість, дітям – сонце, дітям – мир і доброта

( З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

Ми, дорослі, маємо захищати дітей від життєвих незгод, страждань, хвороб і війн, створити усі умови, щоб виросли діти добрими, світлими, щедрими, сердечними. Саме такими ми хочемо бачити своїх дітей і маємо прикласти для цього всі наші сили і ресурси.

Тому, турбуючись про долю дітей усього світу ( бо ж чужих дітей не буває), у листопаді 1949 році у столиці Франції Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок було засноване міжнародне свято – День захисту дітей.

Цікаво і дохідливо про це розповіла   маленьким читачам-гуртківцям школи раннього розвитку дітей «Пізнайко», що разом із своїм керівником А.В.Гордійчук завітали до бібліотеки, завідуюча Баришівською бібліотекою для дітей О.І.Биба в переддень свята – 29 травня.

На святі «Щасливе дитинство – це друзів багато, з якими і будні минають, як свято» присутнім не довелося нудьгувати. Захід був спланований саме для маленьких учасників і містив багато цікавих конкурсів та вікторин за мотивами народних казок: «Відгадай казку за цитатою», «З якої казки предмети?», «Телеграма від казкового героя», «Скільки героїв – назвіть і полічіть», «Відгадай загадку», які провела Ольга Іванівна.

Після перегляду мультфільму провідний бібліограф О.М.Вовк провела прес-мозаїку «У світі дитячих журналів» та розповіла про цікаві і особливі книги для дітей за оформленням, змістом і форматом, презентувала книжкову виставку «Книжкова мозаїка».

Цікавий та емоційний заряд енергії отримали  діти під час свята. Наприкінці заходу Ольга Іванівна подякувала керівнику гуртка за співпрацю та побажала діткам, щоб кожного дня всіх вітало привітне сонечко, щоб на їхніх обличчях завжди була радісна усмішка і дзвенів веселий дитячий сміх. 

 

Ю.Гранько,

провідний бібліотекар

Баришівсько бібліотеки для дітей

Київської області