Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«1 червня – Міжнародний день захисту дітей»

 

«Віддамо цей світ дітям»

(з досвіду роботи Іванківської РЦБС Київської області)

 

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, - це символ нашого загального дому.

Кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І нині це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі. Прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому  стали добрими, сумлінними  батьками і патріотами-громадянами своєї країни.

До цього дня в Іванківській районній бібліотеці для дітей Ніколаєнко Т. І., бібліотекар І категорії, оформила викладку  «1 червня – Міжнародний день захисту дітей», на якій можна  ознайомитися із Світовою книгою прав дитини на основі статей Конвенції Організації Об`єднаних Націй про права дитини та дізнатися багато корисної інформації.

В рамках Дня відкритих дверей «Віддамо цей світ дітям» бібліотеку відвідали читачі-учні 2-А клас Іванківської ЗОШ №2 (класовод: Якименко Г.М.). Бібліотекар ІІ категорії Чернігівська Л. В. розповіла дітям про це свято. Читачі  брали активну участь в бесіді-діалоги про права та обов`язки, які вони мають перед суспільством та сім`єю. 

Було проведено огляд літератури на цю тему, після чого наші юні читачі взяли собі вподобані книги для читання  на канікулах.

 

Чернігівська Людмила,

бібліотекар ІІ категорії

Іванківської РЦБС Київської області