Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Захід присвячений подіям на ЧАЕС 1986-го року

 

Гріх непростимий – Чорнобиль

(З досвіду роботи Ірпінської МЦБС Київської області)

 

У Ірпінській центральній міській бібліотеці 26 квітня відбувся захід екологічні роздуми  «Гріх непростимий – Чорнобиль», присвячений подіям на ЧАЕС 1986-го року.

Бібліотекар Смікова Віра Миколаївна розповіла присутнім про події 33-річної давнини. Детальніше зупинилася на постатях героїв-пожежників, які отримали найжорстокіший удар, пожежу на 4 блоці атомної станції. Познайомила присутніх з біографією Героя Радянського союзу Правика Володимира Павловича, який очолив гасіння пожежі в ту фатальну ніч. Родину Правика В.П. було переселенодо Ірпеня, а його іменем названо парк.

На зустріч було запрошено письменника Есаулова Олександра Юрійовича, який в минулому був заступником мера міста Прип’ять і був безпосереднім свідком тих трагічних подій. Гість продемонстрував присутнім відеопрезентацію про аварію на ЧАЕС, показав фотографії рідного міста до і після аварії, прочитав власні поезії. Також письменник запропонував для ознайомлення відвідувачам, учням Ірпінської ЗОШ № 17 та всім охочим, свої книги, присвячені даній тематиці. 

Директор Ірпінської ЦБС Циганенко Олена Єгорівна подякувала гостю та наголосила на необхідності пам’ятати про тогочасні події та героїв, які відділи свої здоров’я та життя заради майбутніх поколінь.

У читачів також була можливість ознайомитись з книжковими виставками, "куточками", тематичними полицями, присвяченими 33-й річниці цієї сумної і трагічної дати.