Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Орнамент душі»

 «Орнамент душі»

(З досвіду роботи Центральної районної бібліотеки КЗ БРР «Броварська РЦБС» Київської області)

 

Напередодні Великодня, а саме 17 квітня 2019 року, у Центральній районній бібліотеці КЗ БРР «Броварська РЦБС» відбулося засідання любительського клубу «Юний краєзнавець». Темою зустрічі обрали «Орнамент душі».

Під час спілкування приділялась увага значенню даного свята. Було наголошено про поведінку в храмах, на кладовищі під час Проводів, коли віддають шану пращурам. Адже людина, якої вже немає на цьому світі, живе доти, доки живе про неї пам’ять. Живі люди пам’ятають про померлих, а це – перлина душі кожної людини, тобто, орнамент. Отже, почуття, які формують та складають орнамент душі є ласка, чуйність, любов, щедрість, прихильність, співчуття, вдячність і, головне, доброта та щирість.

Також були обговорені твори: «Щемне письмо», «Повернення» за В. Скуратівським, «Найбільший скарб»  Є. Ярошинської та твір молодого початківця Броварщини О. Солов’я з села Русанова. Зустріч пройшла в дружньому колі з елементами морально-патріотичного виховання.

Після проведеного заходу читачі-учні 6-А класу та вчителі Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 в книзі відгуків та пропозицій залишили слова щирої вдячності бібліотекарям Центральної районної бібліотеки, зокрема, Шаповал Ользі Іванівні за проведену відкриту виховну годину «Орнамент душі», за цікаву, пізнавальну розповідь про традиції нашого народу, культуру, духовність. 

Така зустріч залишила в серцях дітей теплоту родинного вогнища і розуміння духовних коренів. 

Чекаємо на нові зустрічі!

Лисенко С. М.

методист І категорії методично-бібліографічного 

відділу ЦРБ КЗ БРР «Броварська РЦБС» 

Київської області