Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Світле свято Великодня»

 

Зустрічаємо Великдень

(з досвіду роботи Білоцерківської МЦБС Київської області)

Барвистими писанками та яскравим сонечком заглядає у віконце Пасха. Зовсім небагато часу залишилось до того дня, як дзвони у храмах сповістять про радісне свято – Великдень. 

За традицією, готуючись до свята, люди випікають паски, розписують писанки, малюють крашанки, дарують подарунки. Прикрасили і бібліотекарі бібліотеку-філію №1 для дітей  КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона Київської області книжковими розкладками «Світле свято Великодня», «Пасха красна день вітає», «Світ барвистий, веселковий, різно-різнокольоровий», завдяки яким читачі мають змогу детальніше познайомитися з унікальністю свята, красою традиційного писанкового розпису, який є невід’ємним елементом багатої української культури. 

На майстер-клас з петриківського розпису «Великдень в кольорах та фарбах», який проводили викладачі образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв №1 Анна Бойко та Олена Яросевич, запросили читачів-третьокласників БСШ №1.

Під час майстер-класу діти вчилися виготовляти великодні вітальні листівки з використанням традиційного петриківського розпису, отримали нові знання про особливості писанкарства, його зміст та символізм. Власноруч зробили пасхальні листівочки до свята Великодня, навчаючись і проявляючи свої знання, вміння та навички. 

Красиві рукотвори юні майстри забрали з собою додому, адже вони можуть стати відмінним подарунком для близьких та рідних, або ж прикрасити домівку. Ці паперові вітання вмить покращать настрій та принесуть в дім незрівнянний аромат весни, бо робилися з радістю і любов’ю.

 

Олена Крищенко

провідний бібліотекар бібліотеки-філії №1

для дітей КЗ БМР Білоцерківська 

міська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.