Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Інформаційна година "Європейське майбутнє України"

 

Дітям про Європейський Союз

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

 

19 квітня 2019 року бібліотекар бібліотеки-філіалу с. Рудницьке Баришівської ЦБС Київської області  Н.М. Василенко  спільно з    вчителем  Рудницького НВК Л.В.Мільгевською провела  інформаційну  годину "Європейське майбутнє України" для читачів-учнів 3-4 класів Рудницького НВК.

«Україна – найбільша за територією європейська держава.  На заході вона межує з країнами, які об’єднавшись разом утворюють Європейський Союз. Ми говоримо різними мовами, але живемо на одному континенті, в нас спільне майбутнє, спільні цінності та культура. Європейський Союз – це родина, де кожна країна неповторна. Разом легше вирішувати проблеми, адже всі країни виступають  за мир і повагу до прав людини» -- так розпочала захід  Наталія Миколаївна Василенко.

В  ігровій формі діти дізнались про день народження  Європейського Союзу та його діяльність. Україна і ЄС -- партнери. Спільно працюють для вирішення проблем, які актуальні для всього світу, серед них: забруднення довкілля, охорона здоров’я, дотримання прав людини, досягнення миру на планеті. Діти мали змогу ознайомитися з літературою по темі, символікою ЄС та виготовили прапор Європейського Союзу.

Наталія Лавріненко,

зав. методично-бібліографічним відділом 

Баришівської ЦБС Київської області