Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Збережемо Землю разом»

 День Довкілля і День Землі в сільській бібліотеці

(З досвіду роботи сільської бібліотеки-філії с. Тарасівка Києво-Святошинської районної ЦБС  Київської області)

 

Завідувач сільської бібліотеки-філії с. Тарасівка Києво-Святошинської РЦБС Київської області провела до Всесвітнього Дня Довкілля і Дня Землі для читачів-учнів 4-го класу Тарасівської ЗОШ екологічну годину «Збережемо Землю разом».

Наталія Борисівна наголосила, що третьої суботи квітня  громадські  організації  проводять  заходи,  спрямовані на поліпшення  стану  навколишнього  середовища,  очищення  водних  джерел,  озеленення,  збереження  заповідних  об’єктів,  поширення  екологічних  знань. У цьому  році  День  довкілля припадає на 21 квітня  і  День  Землі  на 22 квітня.

Людина - це частина природи. І саме ми їй зобов’язані  своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Кожен з нас  має зробити все,  щоб зберегти  природу, бо вона  наш  дім в якому ми  живемо. Не забуваймо про це. Таким був лейтмотив екологічної години.

До уваги читачів була представлена цікава, корисна (в тому рахунку і нова) література з фонду бібліотеки у відповідності до теми спілкування.

Треба зазначити, що сучасне суспільство, особливо діти, мають значний освітній рівень з питання екології і в цьому велику роль відіграють бібліотеки і школи, їх спільне зусилля.