Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Крим: енциклопедія, казка, гра

 

Побачення з книгою  «Крим: енциклопедія, казка, гра»

( З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

П’ять років тому, окупація Криму Росією та конфлікт на сході України призвели до того, що 1,5 мільйони жителів нашої країни стали внутрішньо переміщеними особами. Жовто-блакитний прапор України та блакитний прапор з золотим кримськотатарського народу ‒ це символи захисту від російської навали за незалежну Україну, у складі якої АР Крим, за нашу рідну землю. Кримськотатарський народ і українці єдині.

17 квітня  в бібліотеці – філіалі  с. Коржі Баришівської ЦБС  Київської області проведено побачення з книгою  «Крим: енциклопедія, казка, гра»  для  читачів-учнів  3-го  класу Коржівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (класний керівник Великоіваненко Валентина Григорівна)

Укладачкниги, Юлія Бєсєдіна, знайомить дітей  з історією, географією та культурою Криму. Минуле Криму багате на події — величні і щасливі, трагічні й героїчні,  власне, як і історія будь-якого іншого регіону з давньою, складною і суперечливою долею. У книзі казки та легенди кримчаків. Присутні читачі прочитали легенду «Аю-Даг, Ведмідь-гора» і  переглянули комп’ютерну презентацію «Кримські простори» та відеоролик «Визначні пам’ятки Криму»

Тетяна Лапа 

зав. бібліотекою-філіалом с. Коржі

Баришівської ЦБС Київської області