Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Йоганн Штраус – король вальсів»

 

«Йоганн Штраус – король вальсів»

(З досвіду роботи Ірпінської МЦБС Київської області)

 

Музична спадщина відомої династії Штраусів є безцінним надбанням європейської та світової культури. В рамках Пункту європейської інформації, створеного при Ірпінській центральній міській бібліотеці, 28 березня відбувся музичний вечір-портрет «Йоганн Штраус – король вальсів», присвячений 215-тій річниці з дня народження відомого австрійського композитора, скрипаля і диригента Йогана Штрауса (батька)

Ведуча заходу бібліотекар ЦБ Павленко Н.С. підготувала захоплюючу відеопрезентацію, в якій ознайомила глядачів з творчістю родини Йоганна Штрауса (батька) та його синів: Йоганна, Йозефа, Едуарда, наповнену цікавими фактами. Під час заходу прозвучали неперевершені мелодії, створені ними: «Віденський вальс», «Голубий Дунай», «Казки Віденського лісу», демонструвалися уривки з фільмів «Летюча миша», «Прощання з Петербургом» та ін.

Вдячні відвідувачі, учні Ірпінського ліцею інноваційних технологій «Еліт» залишили в «Книзі відгуків та пропозицій» такий запис: «Нам дуже сподобалося! Ми слухали з задоволенням і прониклися розповіддю, нам на деякий час здалося, що ми опинилися біля Штраусів!»

Також, у фондах бібліотек Ірпінської МЦБС Київської області є цікава література,яка знайомить з життєвим і творчим шляхом талановитих представників видатної творчої родини Європи – Штраусів.