Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Впізнай вірш за першим рядком

 

Впізнай вірш  за першим рядком

(З досвіду роботи Яготинської РЦБС Київської області)

 

За рішенням генеральної асамблеї ЮНЕСКО день 21 березня оголошено Всесвітнім днем поезії. Адже вона входить до нас з дитинства і залишається на завжди. Кожен знаходить в ній щось своє близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово. Бо ж кожен вірш - це сповідь поета про якийсь незабутній епізод його життя. Поезія формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання, як самого автора, так і читачів.

Саме до Дня поезії працівниками Яготинської міської бібліотеки для дітей Київської області (зав. бібліотекою: Л. М. Братченко) провели поетичну лотерею  «Впізнай вірш за першим рядком». Кожен учасник, а це користувачі бібліотеки учні та вчителі ЗОШ №1 та НВК №2 із задоволенням брали із загадкової скриньки жеребки, на яких були написані уривки з віршів відомих українських та зарубіжних поетів. Завданням кожного було продовжити вірша та назвати його автора.

Всі учасники мали нагоду згадати та прочитати вірші Т. Шевченка, І. Франка, Л. Українки, О. Олеся, В. Симоненка, П. Воронька, Г. Бойка, А. Малишка, Н. Забіли, Л. Костенко, О. Пушкіна, С. Єсеніна та інших.

Кудря Катя та Ситніков Саша читачі-учні 2-А класу ЗОШ №1 виявили бажання прочитати свої улюблені вірші Т. Шевченка. Устяк Женя читачка з 7-А класу НВК №2 запропонувала прочитати власного вірша, який присвятила своїй мамі.

Як діти, так і дорослі залюбки змагалися між собою та з превеликим задоволенням декламували поезії напам’ять. По закінченню всі були нагороджені книжковими закладинками.

Отож, читаймо поезію, любімо її, відчуваймо її гармонію, дихаймо нею, аби змінювати світ на краще.

 

Братченко Л. М.

завідуюча  Яготинською  міською

бібліотекою для дітей Київської області