Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з Міністром культури України в Ірпіні на Київщині

 

Зустріч з Міністром культури України

в Ірпіні на Київщині

 

22 березня до Ірпеня з робочою поїздкою прибув Міністр культури України Є.М. Нищук. Міністр відвідав заклади культури міста, зокрема, – завітав до Ірпінської центральної міської бібліотеки. Директор бібліотеки Циганенко Олена Єгорівна привітала гостя, вручила йому буклети бібліотеки та друковану продукцію про Ірпінь. 

Міністр взяв участь у обговоренні питань, які турбують працівників культури. У спілкуванні також взяли участь  в. о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй, начальник відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк, депутат Ірпінської міської ради Максим Плешко, поет Леонід Закордонець, колектив бібліотеки та творчий актив міста Ірпінь.

Євген Миколайович ознайомився з роботами ірпінських майстрів, які експонуються у бібліотеці.  Зокрема – це виставка робіт майстра декоративно-ужиткового мистецтва Івана Рябчука «Вишитий «Кобзар» та виставка робіт заслуженого майстра народної творчості України, етнолялькарки Тетяни Федорової.

Міністр розповів про нові можливості розвитку закладів культури, про сучасні перспективи для митців на місцях, про значні зрушення у цій царині за останні роки. Зазначимо, що наше місто стало першим, яке Є.М.Нищук відвідав у рамках своїх робочих візитів Київщиною.