Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День лялькаря в бібліотеці

 

День лялькаря в бібліотеці

(З досвіду роботи Білоцерківської МЦБС ім. П.Красножона  Київської області)

 

Хто з нас у дитинстві не любив бавитися іграшками, зокрема ляльками, які ніби оживали у грі, були то донечкою, то мамою, а то й об’єднувалися у цілі сім’ї. Вони допомагали дітям відтворити у грі буденні і святкові події, звичаї, заняття дорослих і так готували дитину до майбутнього життя. Саме завдяки ляльці з’явилися лялькові театри, а нещодавно і Міжнародний день лялькаря, який відзначається 21 березня.

Напередодні свята у бібліотеці-філіалі №10 була відкрита виставка «А ляльки так схожі на людей…». Майстрині Людмила Гирявець, Людмила Іванова, Ольга Сиволоцька принесли своїх ляльок-мотанок (а саме ця лялька вважається однією з найдавніших іграшок), серед яких і «Берегиня», і «Сім’я», і «Коляда», і «Триндичиха», і «Десятиручка», і «Чайниця»… З великою теплотою майстрині говорили про свої вироби, а від ляльок не можна було відвести погляду – вони магічно притягували до себе. А це значить, що вони несуть тепло, добро і віру.

Також , до бібліотеки завітали читачі-учні 2-В класу БЗШ №5 (кл. керівник: Карпенко В.А.). Читайлики зустрічалися з майстринею Людмилою Гирявець.  Діти завітали зі своїми ляльками, і нехай вони куплені в магазині, але історії їхні різні та цікаві. Комусь ляльку подарували батьки, комусь купили спеціально до сьогоднішнього свята, а хтось отримав свою ляльку прямо з торта. Малечі було цікаво дізнатися, як створюється лялька-мотанка. І захотілося зробити таку ж. Отже, майстер-клас попереду.

День лялькаря… Нехай він приносить радість всім, хто хоча б раз взяв до рук ляльку.

 

Ганна Нагорна,

завідувачка бібліотекою-філією №10

КЗ БМР  Білоцерківська міська ЦБС

ім. П.Красножона, Київська обл.