Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Районний семінар бібліотечних працівників

 

«Бібліотека і час: нові реалії»

Районний семінар бібліотечних працівників

(З досвіду роботи Обухівської РЦБС Київської області)

 

На базі Обухівської центральної районної бібліотеки для дорослих Київської області з  метою  визначення стратегії оновлення діяльності сільських бібліотек у сучасних соціально-економічних умовах, підвищення рівня їх бібліотечно-інформаційної діяльності,  відбувся  районний семінар за темою: «Бібліотека і час: нові реалії».

Директор Обухівської РЦБС Л.І.Кобилінська, проаналізувавши роботу бібліотек району за 2018 рік, звернулась до бібліотекарів із закликом  активізувати свою роботу по перетворенню сільських бібліотек із книгозбірень на сучасні інформаційно-культурні центри для місцевих громад. Провідний методист Є.В.Шабала надала присутнім бібліотекарям консультацію за темою: «Сучасні креативні форми роботи в бібліотеці». Вона детально зупинилась на креативності та творчому підході до роботи в бібліотечних закладах та познайомила з новими сучасними формами роботи.  Провідний бібліограф О.В.Данько ознайомила бібліотекарів з інформацією на тему: «Книгозбірні в добу Зетабайтів».

В рамках семінару перед бібліотекарями району, як показовий захід, центральна районна бібліотека для дорослих провела годину духовності, присвячену 205-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка: «Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій і слово». Завідуюча районною бібліотекою для дорослих Л.Храпач та бібліотекар відділу обслуговування Г.Василенко розповіли присутнім цікаві біографічні факти з життя Тараса Григоровича Шевченка, а провідний бібліограф ЦРБ О.Данько та бібліотекар читального залу Т.Поштар продекламували вірші поета та уривки з його поем. В заході взяв участь ансамбль української пісні «Намисто» (керівник: О.Готко; акомпаніатор: В.Велет). У виконанні ансамблю прозвучали пісні на слова Т.Г.Шевченка.

Бібліотечні працівники в котрий раз зрозуміли, що потрібно змінюватись і бути сучасними, адже зміни, які відбуваються навколо, потребують нових рекламних рішень, нових підходів, нового стилю. Принципом роботи сучасного бібліотекаря повинні стати креативність і творча фантазія, діалог і ораторське мистецтво.