Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Нехай березневі акорди звучать у жіночих серцях"

 

Святковий вечір "Нехай березневі акорди звучать у жіночих серцях".

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

Міжнародний жіночий день був і залишається головним святом для жінок пострадянського простору. Просто неможливо уявити, що 8-го березня ми будемо поспішати на роботу, а чоловіки не будуть стояти в черзі за квітами.

Тому ми всіма фібрами душі за те, щоб свято завжди було, і традиція вітати жінок в цей весняний день жила довго.

Славутицький ЗБІЦ, колектив якого на 95% є жіночим, звичайно ж, не міг обійти стороною цю подію і провів захід, присвячений чарівному весняному святу.

Представниці творчої майстерні організували чаювання і з радістю взяли участь в конкурсній програмі. Спочатку був здійснений екскурс в історію цього свята, було розказано про те, які цікаві події передували святкуванню цього дня, а також слухачів ознайомили з цікавими фактами, як відзначають 8-го березня в інших країнах.

Після чаювання почалася розважальна програма, в ході якої милі дами змагалися в умінні "пускати гроші на вітер", брали участь в кулінарному конкурсі, намагалися знайти асоціації до заданих слів і навіть показали свою спритність і вправність, намагаючись влучити в ціль волоським горіхом.

Повеселилися на славу. Представниці прекрасної статі раділи тому, що є можливість зібратися разом і сказати один одному теплі слова.

Саме цей день дозволяє всім жінкам відчути себе королевою і додає магію чарівництва, адже весна - це пробудження природи.  Життя робить новий виток, і саме Жінка дає початок цьому життю. Вона  - Берегиня роду, домашнього затишку, любові, ніжності та добра. Про неї пишуть в книгах, складають поезії і ці книги і вірші завжди можна прочитати в Бібліотеці.

 

Кропта О.В

зав.сектором Славутицького 

ЗБІЦ Київської області.