Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Шевченківські читання в бібліотеці

 

Шевченківські читання в бібліотеці 

(З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області)

До 205 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка в Микулицькій сільській бібліотеці відбулися шевченківські читання "І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній новій не забудьте пом'янути незлим тихим словом"

Відкрила захід Людмила Примаченко, завідуюча бібліотеки. А далі була цікава розповідь Галини Миколаївни Цоколенко,  вчителя української мови та літератури, котра нині перебуває на заслуженому відпочинку. Вона нагадала присутнім про життєвий шлях поета, звернула увагу на його дитячі роки, розповіла про роки заслання і поневіряння по світу. 

Шевченківські читання розпочав сільський голова Петро Петрович Перевозник з вірша "І виріс я на чужині". Підхопили "естафету" учні 3, 4, 7 класів Микулицької ЗОШ.  Виразно, з душевним трепетом читали вірші Ярослава Запольська, Поліна Більнова, Настя Сютковська, Вероніка Куріненко. До них долучилась Ірина Андріївна Перевозник, вчитель української мови та літератури, віршем "Жіночі руки", адже Т. Шевченко у багатьох своїх творах з великим щемом зображав тяжку жіночу долю, а найвищу і найчистішу красу світу бачив у жінці,  матері.   На завершення заходу пані Ірина прочитала власну поезію вірш-присвяту Великому Кобзареві.  

Шевченківські читання стали справжнім святом для відвідувачів бібліотеки, котрим її завідуюча Л.М. Примаченко побажала пам’ятати великого Кобзаря, читати його твори, любити Україну, як любив її поет.

 

Людмила Примаченко, 

завідуюча бібліотеки-філії № 20 с. Микуличі 

Бородянської РЦБС Київської області