Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Я звідси родом…»

 

«Я звідси родом…»

З досвіду роботи Києво-Святошинської РЦБС Київської області

 

В рамках проекту «Сузір'я літературних імен Києво-Святошинщини» в Києво-Святошинській центральній районній бібліотеці для дорослих  відбулася презентація книги поетичних творів Володимира Кожем’яченка «Я звідси родом…».

До поетичної збірки увійшли ліричні та публіцистичні вірші, а також слова авторських пісень. Свою першу книжку уклав досвідчений юрист, представник найбільш творчого в юстиції фаху – адвокатського, Володимир Йосипович Кожем’яченко.

На зустрічі були присутні читачі-учні шкіл міста, члени клубу «Вишнівська осінь», читачі бібліотеки.

Володимир Кожем’яченко народився на Поліссі у с. Соснівка Іванківського району. Соснівська восьмирічка, згодом – Катюжанське сільське професійно-технічне училище. На дозвіллі грав у вокально-інструметальному ансамблі. Спроби поетичного пера починалися під час служби в армії. Проте, майбутнім фахом було визначено правознавство. У 1979 році автор вступає до Харківського юридичного інституту. Після закінчення у 1983 році отримав кваліфікацію юриста та повернувся на Київщину, де працював суддею, а згодом – адвокатом. З 1986 року і донині автор проживає у селі Святопетрівському Києво-Святошинського району. Саме тут з під його пера з'явилось на світ більшість творів і частину з них автор подає на розсуд читача.

Присутні с задоволенням прослухали вірші в авторському виконанні, а на завершення Володимир Йосипович взяв до рук гітару і запалив всіх присутніх співом своїх пісень. Згадував автор і своїх рідних, часи минувшини і сьогодення. Вірші Володимира Кожем’яченка позначені глибоким змістом, у них яскраво проявляється самобутність та неповторність, щира любов до своєї малої Батьківщини, до мальовничого Полісся, де народився автор.

Він також відповів на численні запитання присутніх. Під час зустрічі панувала щира і невимушена атмосфера. Тож всі присутні отримали задоволення, емоційний заряд, естетичну насолоду. Наприкінці бібліотекар Ніна Івасенко виступила зі словами подяки і побажала автору творчої наснаги, довголіття, яскравих вражень і нових творчих досягнень.