Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Небесна і земна»

 

«Небесна і земна»

(З досвіду роботи Обухівської ЦРБ Київської області)

 

Напередодні свята Міжнародного дня прав жінок і миру, в передчутті найніжнішої пори року – весни, коли оживає природа, пробуджуються дерева, квіти, повертаються з далеких країв лелеки, а кожна жінка відчуває себе коханою, красунею, чарівницею, Обухівська районна бібліотека для дорослих привітала членів клубу «Ветеран»  зі святом весни. Продовженням привітання стала презентація книги О.Хмельовського «Небесна і земна».      

Все прекрасне на землі - від світла сонця, від кохання жінки, від молока матері. В усі часи жінка була могутньою рушійною силою, яка надихала чоловіків, адже любов до жінки пробуджує у душах найсвітліші почуття. В усі часи образ жінки оспівували і художники, і поети, і композитори. Під впливом її ніжності і чарівності народжуються неперевершені картини, скульптури, поетичні твори.

Значна частина поезій нашого земляка, члена Національної спілки письменників України Олександра Сергійовича Хмельовського присвячена саме її Величності – Жінці.  Збірка любовної лірики  поета «Небесна і земна» присвячена саме високим почуттям кохання, в ній відкриваються двері до храму любові. З великою увагою та задоволенням прослухали ветерани хвилюючі вірші про кохання у виконанні самого автора. Також гості свята отримали від автора вичерпні відповіді про історію виникнення цієї збірки та її  назви.

Всього у доробку Олександра Хмельовського – 10 поетичних збірок. Останнім часом Олександр Хмельовський відомий як поет-пісняр.  Його красиві ліричні поезії стали текстами популярних пісень та романсів. Він є автором багатьох пісень, гімнів сіл і шкіл Обухівського району. Пісні О.Хмельовського здобували призові місця на міжнародних фестивалях. Вони звучать на радіо, телебаченні, в Ютубі. Автор успішно співпрацює з відомими співаками і композиторами, такими, як  заслужені  артисти України: Ліна Прохорова, Катерина Василенко, Олена Хижна, циганський гурт «Ромен» - Юрій та Валентина Коржови,  Юрій Васильківський, Віктор Манзюк. Тісний зв'язок тримає поет і з місцевими співаками й композиторами. Особливо плідно він співпрацює  з солістом – вокалістом, автором – виконавцем, аранжувальником, членом асоціації естрадних діячів України Вячеславом Приймою. Окрасою заходу стали пісні у виконанні В.Прийми на слова О.Хмельовського, які подарували гарний настрій усім присутнім.

В поезіях Олександра Хмельовського  поєдналися відверті людські почуття та причетність автора до великого світу з усіма його радощами і смутками, небайдужістю й співпереживаннями, розлуками та зустрічами. Поет щиро вірить  в добро, світлу людяність і велику силу кохання. Саме про кохання прозвучали палкі вірші поета у виконанні працівників бібліотеки. Ведуча презентації – Л.Храпач подякувала Олександру Хмельовському та Вячеславові Приймі за їх неперевершену творчість та побажала їм натхнення у майбутньому мистецькому житті.

Присутні на презентації гості отримали велике емоційне задоволення від програми свята.