Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мандрівка в історію виникнення книги


Мандрівка в історію виникнення книги  

З досвіду роботи бібліотек Бородянської РЦБС Київської області

Нещодавно до Пилиповицької Бородянського району Київської області сільської бібліотеки на пізнавальну мандрівку «Як книга прийшла до людини» завітали читачі-учні 3 класу місцевої школи разом з вчителем Наталією Анатоліївною Кравчун

Усе на світі колись з'явилося вперше. А от чи знаєте ви, діти, як і коли виникла найперша книга? – так розпочала свою розповідь Наталія Корчак, завідуюча книгозбірнею. А далі вона повела мову про те, як виникли перші книги і який матеріал використовували люди для їх виготовлення: глину, листя та кору дерев, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк. А ще маленькі читачі дізналися, що «сторінками» найдавніших книг були стіни печер, камінь. Пізніше люди писали на глиняних табличках, на телячій шкірі та на сувоях з папірусу. А от справжній папір навчилися робити дві тисячі років тому. Шлях розвитку книги від минулого до сьогодення був довгим і складним, але пізнавальна мандрівка для дітей пролетіла швидко. 

У цей день в бібліотеці прозвучало багато прислів’їв і приказок. Із задоволенням маленькі читачі взяли участь у вікторині та переглянули відеоролик «Як народилась книга», інформацією з якого закріпили свої знання про книгу та дізналися про правила поводження з нею. 

 

Наталія Корчак,

завідуюча Пилиповицької сільської бібліотеки 

Бородянської РЦБС Київської області