Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Година спілкування « Підліток: вік тривог і помилок»

 

Година спілкування « Підліток: вік тривог і помилок»

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

27 лютого  у читальному  залі  Баришівської  центральної районної бібліотеки для дорослих проведено  засідання молодіжного клубу «Бригантина», година спілкування: «Підліток: вік тривог і помилок» з учнями  9»Б» класу Баришівської ЗОШ I-III ступенів ім. М. Зерова  ( класний керівник Савун Л.В.)  та з учнями 9 класу Селищанського НВК ( класний керівник Нагорняк Т.О.).

Розпочала годину спілкування провідний бібліотекар відділу обслуговування Марченко Р.В.  Підлітковий вік -- один з найбільш складних періодів розвитку людини, він визначає все подальше життя людини. Саме в підлітковому віці відбувається формування характеру і інших основ особи. Приймаються важливі рішення, наслідки яких будуть проявлятися довгі роки, а можливо й все життя.  Розмова продовжилась  про підступних ворогів  підлітка: тютюн, алкоголь, наркоманію, крадіжки, хуліганство та їх  наслідки.

На зустріч була  запрошена  головний спеціаліст Служби у справах дітей і сім’ї  Баришівської районної державної адміністрації  Ілляш Ю.В., яка    провела  лекцію-бесіду «Торгівля людьми – застереження!».  Сьогодні ми змушені говорити про торгівлю людьми. На превеликий жаль,  світова спільнота намагається боротися з цим  явищем, але не зважаючи на увагу міжнародних організацій до зазначеної проблеми, торгівля людьми останніми роками набула надзвичайного поширення. Жертви торговців є «живим товаром», позбавлені своїх основних прав і свобод людини, таких як право на свободу, на повагу до людської гідності,свободу від тортур, примусового лікування, право на приватність.

Присутні  переглянули фільм «Торгівля дітьми…» та отримали буклети з застереженням та попередженням: «Проти дій торгівлі людьми» та «Якщо ви постраждали від злочину торгівлі людьми».

Присутні познайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Молодь за здоровий спосіб життя».

Захарченко С.П.

провідний бібліотекар відділу обслуговування  

Баришівської районної  бібліотеки для дорослих