Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

З любов’ю до рідної мови

 

З любов’ю до рідної мови

З досвіду роботи Яготинської централізованої бібліотечної системи Київської області

До  Міжнародного дня рідної мови бібліотекарем  Капустинської сільської бібліотеки Яготинської РЦБС Київської області    Асауленко Г.М. проведено  захід - мовознавче кафе «Словечко».  У «кафе»  завітали  читачі бібліотеки – учні 2-4 класів (класні керівники: Сергійчук Л.В., Корнієнко В.О., Обиюх С.В.Капустинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів –ДНЗ (ясла-садок).

Маленьким користувачам було запропоноване «меню»: гаряча страва «Смакота в горнятках», страва від господині кафе «Фразеологічний коктейль», різні види «салатів», соковмісний напій «Загадкова нотка», екзотична страва «Еруня», «Жартівливий мішечок». В «кафе» панувала святкова атмосфера і веселий настрій. Діти  з горнятка виймали запитання і давали відповіді, демонструючи успішні знання рідної української мови, вони розтлумачували фразеологізми,  редагували словосполучення, складали речення, де всі слова розпочинаються на одну літеру, дописували афоризми, із літер складали слова і дописували до них антоніми, знаходили зайве слово в синонімічному ряді.  З усмішками на вустах  були  розгадані  незвичайні, жартівливі загадки. 

Активними, допитливими, розумними на святі були всі, але справжніми знавцями рідної мови показали себе Пух Назар (4 кл.), Пронько Анастасія (3 кл.), Ганжа Денис (2 кл.), Прокопенко Назар (3 кл.), Новак Уляна (2 кл.), Отрода Каріна (3 кл.). Вони й отримали у винагороду подарунки – книги та канцелярське приладдя.

«Страви» в кафе  всім присутнім  прийшлись і до душі, і за смаком, адже в кожного у своєму серці залишається любов  до рідної мови, і до неньки-України.

Асауленко  Г. М.

бібліотекар Капустинської 

сільської бібліотеки  Яготинської

РЦБС Київської області