Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«В їхніх серцях жила Україна»

 

«В їхніх серцях жила Україна»

(до Дня Героїв Небесної Сотні)

(З досвіду роботи Обухівської ЦРБ Київської області)

 

Цього року минає п’ята  річниця від тих трагічних подій на Майдані, коли відійшли у вічність найкращі люди України - люди високого духу.  День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні в залі «Гідності» Обухівського краєзнавчого музею ім.Ю.К.Домотенка, з метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за рідну землю, за Україну, відбувся районний захід «В їхніх серцях жила Україна», організований працівниками музею та районної бібліотеки. На заході були присутні: керівники Обухівської районної адміністрації та міста, батьки загиблого на Майдані обухівчанина, Героя України Чаплінського В.В., батьки загиблих воїнів АТО, учасники Революції Гідності, члени та керівники волонтерських організацій, старшокласники Григорівської ЗОШ

Відкрив захід музичним твором Моцарта «Адажіо» вихованець Української дитячої школи мистецтв Сергій Удод. Їм, мужнім, незламним українцям та їхнім побратимам, чиї душі на небесах, були присвячені вірші у виконанні Кириченко Ярослави та Штанько Карини - учениць Григорівської ЗОШ. Володимиру Чаплінському присвятила вірш мати загиблого учасника АТО Тимко О.І.  

З словами підтримки та подяки звернулись до батьків загиблих героїв голова Обухівської районної адміністрації М.І.Письменний та  Обухівський міській голова О.М.Левченко. Вони нагадали про ті трагічні події, що відбулися п’ять  років тому, підкреслили, що Україна й досі оплакує своїх героїв: матері оплакують синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров зобов’язує кожного з нас усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє. Учасник подій на Майдані О.Новохатько звернувся до молоді із закликом продовжувати справу Майдану, думати й завжди усвідомлено робити вибір у своєму житті.    

«Ось вони перед нами, Герої Небесної Сотні. Вони віддали за нас найдорожче - своє життя. Аби ми жили та долюбили за них, але вони житимуть в нашій пам’яті вічно», - зауважила ведуча Пелих Л.Т.

Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.

На завершення прозвучала пісня «Зродились ми великої години» у виконанні тріо «Козиночка» викладачів Козинської дитячої школи мистецтв.

До заходу бібліотека оформила книжково-ілюстративну виставку «Їх серця б’ються на небесах».

Захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, віддав своє життя за вільну, демократичну, правову державу. Зустріч  - вшанування викликала щирі патріотичні почуття в учасників. 

Герої не вмирають!  Слава Україні! Героям Слава!