Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Лісова газета»

 

Репортаж із "Лісової газети"  

З досвіду роботи Яготинської міської бібліотеки для дітей Київської області)

 

У Яготинській міській бібліотеці для дітей зібралися маленькі любителі книги, щоб познайомитися із творчістю дитячого письменника-природолюба Віталія Валентиновича Біанкі, якому цими днями виповнилося 125 років від  дня народження.  

Не одне покоління виховалося на його творах, в яких головна тема – це любов до природи, захоплюючі подорожі у лісовий світ, де письменник стає чарівником, поетом, натуралістом, вченим, провідником. Упродовж 30 років, подорожуючи з біноклем та записником, автором створено майже 20 казок, оповідань та повістей.

Справжньою енциклопедією життя лісу, його великих і малих мешканців стала його книга – «Лісова газета» по якій і провела  завідуюча бібліотекою Братченко Л. М. репортаж-знайомство в читальній залі    бібліотеки.    

Подорожуючи сторінками книг В. В. Біанкі,  діти дізналися, що може статися, коли зайця вигодувала кішка, чому ведмедицю неможна взимку турбувати, як птах вчить літати своїх пташенят,   про вовчі хитрощі  та  багато-багато інших цікавинок. А ще діти  давали відповіді на запитання, які розміщені в «Лісовій газеті» та ділилися своїми спостереженнями в природі. 

Готуючись до заходу, кожен учасник намалював свою улюблену тваринку. Тому присутні змогли переглянути ці малюнки і прослухали цікаві, часом смішні, розповіді про своїх улюблених тваринок,  познайомилися із викладкою літератури письменника і залюбки взяли книги додому.

Братченко Л. М.,

завідуючу Яготинською міською 

бібліотекою для дітей Київської області