Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Краса навколо і в душі краса»

 Персональна виставка живопису Алли Дмитрієвої у бібліотеці

(З досвіду роботи Бородянської центральної районної бібліотеки Бородянської РЦБС Київської області)

 

12 лютого в читальній залі Бородянської центральної районної бібліотеки відбулося відкриття персональної виставки живопису Алли Дмитрієвої  «Краса навколо і в душі краса».

Презентуючи виставку, завідуюча відділом обслуговування Катерина Сидоренко повідомила, що захід відбувається в рамках літературно-мистецького проекту «Знайомі незнайомці: відкриваємо разом» і познайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом художниці, яка народилася в с. Жовтневе (нині - Дмитрівка) на Бородянщині. Після закінчення Харківського художнього училища, вона майже тридцять років  працювала  вчителем образотворчого мистецтва в Бородянській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, а нині Алла Василівна – керівник гуртка «Юний художник» в Бородянському Центрі дитячої та юнацької творчості. Її вихованці - неодноразові переможці і призери обласних та Всеукраїнських конкурсів.

Алла Дмитрієва  - непересічна, творча особистість, відома на Бородянщині майстриня пензля.  Її картини, а їх уже більше тисячі, добре знають не тільки в районі, але й далеко за його межами.  Є вони у приватних колекціях в Україні, Білорусі, Польщі. Художниця працює у різних жанрах, але віддає перевагу пейзажному живопису. Її полотна наповнені простором, повітрям, світлом, з них випромінюється любов до рідної землі. Інколи пейзажі непомітно трансформуються у цікаві жанрові роботи. Полюбляє художниця і натюрморти: особливі емоції викликають прості лісові та польові квіти. Ніби горять з її полотен червоні маки, буйним цвітом веснує бузок, вогняно спалахують жовтогарячі соняхи – неповторне пишноцвіття кольорів і барв.

Присутній на заході т. в. о начальника відділу культури, національностей та релігій Максим Горай у своєму слові говорив про те, що наша Бородянщина багата талановитими людьми, які прославляють наш край і сьогодні дуже важливо знайомити громадськість з творчими здобутками митців району. Він адресував слова вітання Аллі Василівні Дмитрієвій з нагоди її персональної виставки. 

Деякими епізодами з дитячих і шкільних років Алли поділилась Валентина Вашуленко, директор РЦБС, а ще вона повідомила про те, що бібліотекою підготовлено біобібліографічну довідку «Алла Дмитрієва – живописець рідного краю». Олексій  Верховець, член Конгресу літераторів України, висловив художниці своє захоплення і зачитав віршовану присвяту, написану спеціально для неї. У своїй розповіді мисткиня поділилась секретами своєї майстерності, зазначила, що її   робота з  дітьми, як педагога-наставника, приносить їй велику насолоду, адже бачити радісні очі дитини, коли з-під її рук народжується картина, то справжня радість. 

Виставка живопису буде  проходити у Бородянській центральній районній бібліотеці для дорослих до 17 лютого включно. Отож, усі бажаючі можуть  поринути в захоплюючий світ краси картин Алли Дмитрієвої. 

Валентина Вашуленко,

 директор Бородянської РЦБС 

Київської області