Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників району

 

Дякували за відданість справі, професіоналізм та креативність  

(З досвіду роботи Бородянської централізованої бібліотечної системи Київської області) 

Нещодавно у вітальні Бородянського Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка Київської області відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників району. Діяльність Бородянської централізованої бібліотечної системи Київської області у 2018 році з різних аспектів  проаналізували: директор Валентина Вашуленко, провідний методист Галина Некрутенко, завідуюча відділом комплектування і обробки літератури Наталія Поліщук. Вони детально висвітлили  здобутки  ЦБС з формування та зберігання документальних ресурсів, впровадження інформаційних технологій і сучасних форм бібліосервісу в бібліотечну практику, сприяння національно-патріотичному вихованню населення, з популяризації краєзнавства, інформування громади про події з історії і сьогодення краю, максимального, повного і оперативного задоволення інформаційних, професійних, освітніх та культурно-творчих інтересів різних категорій користувачів. Також було наголошено на важливій ролі працівників бібліотечних установ в донесенні до читачів правдивої інформації про історичні події в Україні, в рамках відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 р.р.  Йшлося також про результати поповнення бібліотечних фондів та роботу з очищення книжкових фондів бібліотечної системи від застарілої, зношеної та дублетної літератури,  співпрацю з місцевими органами влади по залученню коштів на оновлення бібліотечного простору бібліотек.  За сумлінну працю, ініціативність, розвиток і збереження культурної спадщини Грамотою ЦБС  була відзначена Любов Щебетько, завідуюча Клавдіївською селищною бібліотекою Бородянського району Київської області. . 

На нараду були також запрошені  Надія Новиченко і Тетяна Трепез, завідуючі Блиставицькою і Луб’янською сільськими бібліотеками, які з 01.01. 2019 року стали структурними підрозділами Бучанської ОТГ. Директор РЦБС Валентина Вашуленко відмітила, що це одні з найкращих закладів району, в яких ще десять років тому були організовані інтернет-центри й які на цей час вже набули чималого досвіду в задоволенні різноманітних запитів користувачів. Вона  висловила сподівання, що приєднавшись до Бучанської ОТГ, їхня громада успішно вирішать свої проблемні питання, а  бібліотеки отримають розвиток і процвітання. За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи Бородящини Тетяна Трепез і Надія Новиченко були відзначені Подяками ЦБС . Пам’ятні подарунки їм вручила Наталія Гарбуз, голова Бородянської районної профспілкової організації працівників культури.

На завершення, директор Бородянської ЦБС  подякувала працівникам бібліотечних установ району за проведену роботу, добру співпрацю з сільськими громадами, головами сільських рад, громадськими організаціями і побажала всім здоров`я, миру, злагоди, професійного зростання, творчої наснаги та нових здобутків.

 

Валентина Вашуленко, 

директор Бородянської РЦБС 

Київської області