Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Відчуй себе журналістом

 Відчуй себе журналістом

(З досвіду роботи бібліотеки-філії для дітей м.Вишневе Києво-Святошинської РЦБС Київської області)

 

23  січня 2019 року у  Вишнівській міській бібліотеці для дітей відбулася творча зустріч молодої журналістки Роксолани Лісовської з читачами-учнями 8 класу  Вишнівської ЗОШ №2. Зовсім недавно Роксолана сама була читачкою нашої  бібліотеки, зараз їй 20 років, вона навчається на факультеті журналістики Державного Університету ім. Тараса Шевченка, і вже працює за фахом.

Нещодавно Р. Лісовська долучилася до важливої історичної події - отримання Томосу  про надання автокефалії Українській православній  церкві. Саме Роксолана вела репортаж із Константинополя (Стамбула), де архієрейський синод Вселенського патріархату ухвалив текст Томосу

Цікаво, що  півтисячі років тому інша Роксолана  теж потрапила до Стамбулу. Її прізвище теж Лісовська. Дівчину захопили під час татарського набігу в полон та продали в гарем.  Вона стала дружиною Сулеймана Великого. 

А щодо нашої сучасної  Роксолани Лісовської, то на зустрічі з читачами-учнями  вона розповіла   про себе і про свою улюблену роботу.  Будучи школяркою, захоплювалася читанням, вивчала англійську мову, писала вірші. 

«Коли я в школі поділилася  своєю мрією вступити до  інституту журналістики, - пригадує дівчина,-  то  мені  сказали, що я туди не  вступлю. Але я вирішила  не зрікатися своєї мрії і довести, що я таки поступлю. Саме так і сталося. Я вступила без грошей, і жодного разу мені не довелося платити за екзамени і заліки».

Роксолана провела для читачів майстер-клас з підготовки інтерв’ю. А потім булоплідне спілкування з обговорення тем читання, професію журналіста, «як воно там, за екраном?». Роксолана пояснила, як протистояти технологіям маніпулювання свідомістю на прикладі реклами. Читачі слухали, дивувалися , уявляли, вірили та мріяли.

На завершення  Роксолана  побажала всім  не боятися втілювати свої мрії, бути наполегливими у їх досягненні, і… читати, читати, читати.

Баєва В. А.,

завідуюча Вишнівською міською

бібліотекою для дітей

Києво-Святошинської РЦБС

Київської області