Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Правопорушення підлітків та юридична відповідальність"

 

Правовий лекторій

"Правопорушення підлітків та юридична відповідальність".

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

 

Про свої права і обов'язки школярі чують часто від вчителів і батьків, читають про це в інтернеті. А ось про кримінальну відповідальність знають, на жаль, небагато і часто зовсім не замислюються про те, наскільки це важливо бути обізнаним в цих питаннях, в якому віці і за які провини підліток несе відповідальність перед судом.

Саме цю тему і обговорювали в Загальному інформаційно-бібліотечному центрі Славутицької центральної бібліотечної системи (директор: Н.В.Портная).  

Н. О. Новик, заступник начальника Славутицького бюро правової допомоги, з метою донести до дітей інформацію про основні їх права та обов'язки, розповіла про причини дитячої злочинності, її наслідки та особливу увагу приділила видам покарань, які застосовуються до неповнолітніх. 

Семикласники задавали питання, в якій ситуації як правильно себе вести. А якщо станеться неприємність, до кого звертатися, і хто допоможе вирішити проблему.

Читачі-учні отримали вичерпні відповіді і, озброєні знаннями, вирушили додому.

Дуже хочеться сподіватися, що цей захід доніс до дітей благодатний грунт для добрих і чесних вчинків, що і надалі підлітки будуть відчувати відповідальність і будуть вести себе більш обачними.

До уваги читачів був також широкій вибір літератури правової тематики з фонду бібліотеки.

 

Кропта О.В,  

керівник відділу клубної роботи

Славутицької  ЗБІЦу Київської області.