Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Любов до рідного краю виховуємо змалку

 

Любов до рідного краю виховуємо змалку

(з досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи Київської області)

    4 грудня вихованці ДНЗ «Теремок», групи «Веселка» та «Чомусики» з завідуючою дитсадком В.Ф. Мервою, вихователями  В.Й.Ліновицькою та Н.А. Шпунт, помічниками вихователів здійснили автобусну мандрівку  Баришівкою. Їх маршрут проліг по вулицях Софіївська, Центральна, Набережна та Київський шлях. 

    По ходу слідування В.Й.Ліновицька ознайомила дітей з інфраструктурою Баришівки, зокрема: наголосила про будівлю, де знаходиться центральне поштове відділення та його функції, адміністративну будівлю, де розміщується Баришівська районна державна адміністрація та районна рада, акцентувала увагу на будівлі супермаркету «Фуршет».

    В ході мандрівки вони відвідали Баришівський районний будинок культури і Баришівську районну бібліотеку для дорослих.  На ганку дітей зустріли  Володимир Григорович Кулик (директор районного будинку культури) та Галина Василівна Пацаловська (директор централізованої бібліотечної системи). Володимир Григорович провів захоплюючу екскурсію закладом. Діти відвідали концертну залу, спробували себе у ролі артистів на сцені. Єва Кіліч (гр. Веселка) та Кирило Тищенко (гр.Веселка) прочитали вірші про рідний край. Відвідавши зал для репетицій танцювальних гуртків та костюмерну, діти завітали в Баришівську центральну районну бібліотеку для дорослих. Директор ЦБС Г.В. Пацаловська розповіла майбутнім читачам про  книгу,  бібліотеку,  читальну залу, запропонувала відгадати загадки.

   Денис Бородійчук, Софія Бурчак прочитали вірші про рідне селище, Кирило Щербатюк – про Україну, Женя Матус -- про дитячий садок, Поля Щербина, Ярослав Сержантов,  Даша Штепа  – про книгу.

    На згадку про зустріч діти отримали книги-розмальовки та навчально-розвивальні книги, які можна використовувати під час занять в дитсадку. 

  Поїздка відбулася за сприяння голови батьківського комітету групи «Веселка»  Василя Івановича Матуса, який надав безкоштовний транспорт.

Лишко Ю.І.

вихователь-методист  ДНЗ «Теремок»